24 oktober zijn NFK en Stichting Jongeren en Kanker de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling ‘Verder leven met of na kanker, hoe is dat voor jou?’ gestart.  De uitkomsten van deze vragenlijst geven zicht op hoe lang na de diagnose, mensen nog gevolgen ervaren van kanker of de behandeling. Ook als kanker nu geen invloed meer heeft op je leven, kun je de vragenlijst invullen.

De vragenlijst is bedoeld voor mensen die langer dan twee jaar geleden hoorden dat ze kanker hebben of hadden.

Waar gaat deze vragenlijst over?
De vragenlijst gaat over de invloed van kanker op het leven van mensen, in de loop van de tijd. Heeft kanker iemands leven veranderd? Worden er nog klachten of problemen ervaren door de kanker of de behandeling ervan? Weet men waar hij of zij terecht kan voor zorg of steun bij klachten of problemen, ook jaren na de diagnose? En wat heeft het meest geholpen?

We horen graag jouw ervaring. 

Het invullen van je naam is niet nodig, dus wij weten niet welke antwoorden je geeft. De vragenlijst duurt tussen de 10 – 15 minuten.

Ga naar de vragenlijst.

Waarom deze vragenlijst? 

Met de vragenlijst krijgen we inzicht in hoe het gaat met mensen die leven met of na kanker. De uitkomsten laten zien hoe lang na de diagnose mensen gevolgen ervaren van kanker of de behandeling. Door beter te weten welke gevolgen wanneer worden ervaren, kunnen wij als patiëntenorganisaties gerichter opkomen voor de belangen van mensen die leven met of na kanker.

De vragenlijst staat open tot dinsdag 7 november. De resultaten worden begin februari 2024 gedeeld op doneerjeervaring.nl, nfk.nl en uiteraard op onze eigen website.

Initiatiefnemers
Deze vragenlijst is gemaakt door de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Ook vanuit KWF kankerbestrijding, het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de PROFIELstudie is meegedacht.

Published On: oktober 29th, 2023 /

Recente berichten

  • kanker en verzekeren

Kanker en verzekeren

januari 5th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Kanker en verzekeren

Heb jij kanker (gehad)? Het is dan belangrijk om te weten dat kanker een grote rol kan spelen als jij je wilt verzekeren. Bij diverse verzekeringsvormen is het namelijk soms niet eens mogelijk om (binnen ...

Kanker en werk

januari 5th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Kanker en werk

Als je kanker krijgt, staat je wereld op z’n kop. Je hebt net de diagnose kanker gekregen en wilt weten hoe je alles goed met je werk kunt regelen. Kun je nog wel blijven werken ...

Kanker en seks

januari 5th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Kanker en seks

Kanker heeft invloed op de seksualiteit en intimiteit binnen jouw relatie. Er verandert veel, voor zowel jou als je partner. Jullie levens veranderen enorm vanaf het moment dat jij hoort dat je kanker hebt. Dit ...