24 oktober zijn NFK en Stichting Jongeren en Kanker de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling ‘Verder leven met of na kanker, hoe is dat voor jou?’ gestart.  De uitkomsten van deze vragenlijst geven zicht op hoe lang na de diagnose, mensen nog gevolgen ervaren van kanker of de behandeling. Ook als kanker nu geen invloed meer heeft op je leven, kun je de vragenlijst invullen.

De vragenlijst is bedoeld voor mensen die langer dan twee jaar geleden hoorden dat ze kanker hebben of hadden.

Waar gaat deze vragenlijst over?
De vragenlijst gaat over de invloed van kanker op het leven van mensen, in de loop van de tijd. Heeft kanker iemands leven veranderd? Worden er nog klachten of problemen ervaren door de kanker of de behandeling ervan? Weet men waar hij of zij terecht kan voor zorg of steun bij klachten of problemen, ook jaren na de diagnose? En wat heeft het meest geholpen?

We horen graag jouw ervaring. 

Het invullen van je naam is niet nodig, dus wij weten niet welke antwoorden je geeft. De vragenlijst duurt tussen de 10 – 15 minuten.

Ga naar de vragenlijst.

Waarom deze vragenlijst? 

Met de vragenlijst krijgen we inzicht in hoe het gaat met mensen die leven met of na kanker. De uitkomsten laten zien hoe lang na de diagnose mensen gevolgen ervaren van kanker of de behandeling. Door beter te weten welke gevolgen wanneer worden ervaren, kunnen wij als patiëntenorganisaties gerichter opkomen voor de belangen van mensen die leven met of na kanker.

De vragenlijst staat open tot dinsdag 7 november. De resultaten worden begin februari 2024 gedeeld op doneerjeervaring.nl, nfk.nl en uiteraard op onze eigen website.

Initiatiefnemers
Deze vragenlijst is gemaakt door de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Ook vanuit KWF kankerbestrijding, het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de PROFIELstudie is meegedacht.

Published On: oktober 29th, 2023 /

Recente berichten

  • Themabijeenkomst ongewenst kinderloos na kanker

Themabijeenkomst ongewenst kinderloos na kanker 

mei 3rd, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Themabijeenkomst ongewenst kinderloos na kanker 

Wat als je een kinderwens hebt, maar je droom niet uitkomt? De diagnose kanker heeft veel gevolgen. Niet alleen tijdens het ziekteproces, maar ook daarna. Ongewenste kinderloosheid kan een van de langetermijngevolgen van kanker op ...

  • complementaire zorg bij kanker

Complementaire zorg bij kanker

april 8th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Complementaire zorg bij kanker

Tekst: Lisanne de Groot Dit artikel verscheen in het JK Magazine 2020. Maar wat ik kan zelf nog meer doen? ‘Hè?! Borstkanker? Ik ben 28 jaar oud. Ik leef gezond. Ik sport regelmatig. Ik eet ...

Innovatief onderzoek naar kankergerelateerde vermoeidheid bij jonge mensen met kanker

april 5th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Innovatief onderzoek naar kankergerelateerde vermoeidheid bij jonge mensen met kanker

Health-Holland financiert innovatief onderzoek naar kankergerelateerde vermoeidheid bij jonge mensen met kanker Kankergerelateerde vermoeidheid is een ernstig probleem waar veel jonge mensen met kanker mee te maken krijgen. De vermoeidheid die optreedt als gevolg van kanker ...