DEZE VACATURE IS INMIDDELS INGEVULD.

Ben jij een persoon die makkelijk contact legt en goed is in netwerken onderhouden? Dan is deze leuke functie bij SJK wellicht iets voor jou!

Omschrijving stichtingsbestuur Jongeren en Kanker

De Stichting Jongeren en Kanker kent een landelijk bestuur, bestaande uit een voorzitter, penningmeester en secretaris. Onder de bestuursleden zijn de volgende portefeuilles, of aandachtsgebieden, onderverdeeld: ‘belangenbehartiging’, ‘lotgenotencontact’, en ‘wetenschap’. Het bestuur streeft naar een diverse samenstelling, die in haar geheel een goede afspiegeling vormt van de achterban die de Stichting Jongeren en Kanker vertegenwoordigt. Het stichtingsbestuur bevindt zich momenteel in een transitiefase, waarin er enkele bestaande en nieuwe functies in vacature staan.

Het bestuur bestuurt op basis van een meerjarenbeleidsplan, jaarplannen en jaarverslagen, inclusief jaarrekening. De functie van bestuurslid is onbezoldigd. Er is een regeling inzake vergoeding van gemaakte reis- en verblijfskosten. Bestuursleden worden geworven op basis van een algemene profielschets. Daarnaast worden bestuursleden geworven op basis van bepaalde affiniteiten en kennis en ervaring.

Wat houdt de functie in?

Als portefeuillehouder belangenbehartiging voer je o.a. de volgende taken uit:

 • Externe betrekkingen: je bent verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van waardevolle relaties met externe partners, waaronder alle non-profitorganisaties, ziekenhuizen, zorgverleners, overheidsinstanties en bedrijven. Het doel is om samenwerkingen aan te gaan, kennis uit te wisselen en het netwerk van de stichting uit te breiden.
 • Belangenbehartiging: Als vertegenwoordiger van de stichting pleit je voor de belangen van jongvolwassenen getroffen door kanker. Je houdt de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en het beleid rondom kanker nauwlettend in de gaten en neemt deel aan relevante netwerken en bijeenkomsten.
 • Marketing en communicatie: Je draagt bij aan de ontwikkeling van een effectieve marketing- en communicatiestrategie. Dit omvat het beheren van de website en sociale media-accounts van de stichting, het creëren van inhoud (zoals blogs, nieuwsbrieven en persberichten), en het bevorderen van de bekendheid van de stichting en haar activiteiten.
 • Evenementen en campagnes: Je helpt bij het organiseren van evenementen en bewustwordingscampagnes. Dit kan variëren van informatiebijeenkomsten voor jongvolwassenen en hun families tot grotere publieke evenementen om de missie van de stichting te promoten.

 

Als bestuurslid Externe Betrekkingen ben je een essentieel onderdeel van het team dat de visie van de stichting omzet in tastbare resultaten. Jouw inzet draagt bij aan het vergroten van de steun en mogelijkheden voor jongvolwassenen die met kanker te maken hebben, en helpt de organisatie om een positieve impact te hebben op hun leven.

Wie zoeken wij?

De ideale kandidaat voor de functie van Bestuurslid Externe Betrekkingen bij Stichting Jongeren en Kanker is een gedreven en empathisch persoon met een passie voor het ondersteunen van jonge mensen die getroffen zijn door kanker. Deze kandidaat heeft een sterk inlevingsvermogen en begrijpt de unieke uitdagingen waar jongeren in deze situatie mee te maken hebben. Daarnaast beschikt de ideale kandidaat over de volgende kwaliteiten en eigenschappen:

 • Ervaring in de gezondheidszorg of non-profitsector is een pré;
 • Strategische visie en innovatieve benadering van het bevorderen van externe betrekkingen
 • Een sterk vermogen om waardevolle relaties op te bouwen en te onderhouden met externe partners, donoren, sponsoren en andere belanghebbenden;
 • Een bewezen staat van dienst op het gebied van fondsenwerving en marketing is een pré;
 • Goed georganiseerd en kan meerdere projecten en evenementen tegelijkertijd aansturen. Oog voor detail en in staat om effectief te plannen en prioriteiten te stellen;
 • Een sterke interesse in gezondheidsbeleid en belangenbehartiging. Op de hoogte van ontwikkelingen in de gezondheidszorg, met name op het gebied van kankerzorg, en kan opkomen voor de belangen van jongeren getroffen door kanker;
 • Een teamspeler die goed kan samenwerken met andere bestuursleden en vrijwilligers van de stichting.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. De kandidaat kan helder en overtuigend communiceren met diverse doelgroepen, zowel intern als extern.
 • Toegewijd aan de missie van de stichting en voelt sterke betrokkenheid bij het ondersteunen van jongeren die met kanker te maken
 • Een hoog niveau van integriteit en ethisch gedrag.

Wat bieden wij?

 • Een leuke functie binnen een jong, veelzijdig team;
 • De kans om maatschappelijk betrokken werk te doen voor een bijzondere doelgroep;
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen middels cursussen en workshops;
 • Reiskostenvergoeding voor

Interesse?

Stuur je CV en motivatie naar info@jongerenenkanker.nl
Als je jezelf in een deel van de vacature kunt vinden, ben je ook van harte welkom om te solliciteren.

 

Over Stichting Jongeren en Kanker

Stichting Jongeren en Kanker is opgericht in 1986, met als doel kwaliteit van leven voor jongvolwassenen tussen de 18 en 39 jaar die kanker hebben of hebben gehad én hun naasten, te verbeteren.

Jongeren en Kanker behartigt de belangen van deze doelgroep, informeert hen, brengt hen met elkaar in contact en participeert in wetenschappelijk onderzoek. Daarmee zijn haar activiteiten onderverdeeld in vier pijlers:

Belangenbehartiging

Stichting Jongeren en Kanker komt op voor de belangen van jongvolwassenen die kanker hebben of hebben gehad en hun naasten. Dit gebeurt op zowel het gebied van zorg en onderzoek, als binnen allerlei maatschappelijke thema’s waar deze doelgroep tegenaan loopt.

Informatievoorziening

Stichting Jongeren en Kanker informeert en bereikt jongvolwassenen die kanker hebben of hebben gehad en hun naasten. Dit gebeurt middels het produceren en verspreiden van online en offline materialen, waaronder het jaarlijks SJK magazine en diverse social media kanalen.

Lotgenotencontact

Stichting Jongeren en Kanker brengt jongvolwassenen die kanker hebben of hebben gehad en hun naasten met elkaar in contact. Dit gebeurt middels het organiseren en in kaart brengen van online en offline ontmoetingsmogelijkheden en diverse leuke, ontspannende en/of uitdagende activiteiten voor haar doelgroep.

Wetenschap

Stichting Jongeren en Kanker denkt mee over wetenschappelijk onderzoek en patiëntenparticipatie hierin. Daarnaast is ze ook betrokken bij richtlijnen en andere vormen van patiëntenparticipatie.

Binnen deze drie pijlers wordt er nauw samengewerkt met andere kankerpatiëntenorganisaties aangesloten bij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), zorgorganisaties zoals het AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk, verschillende onderzoeksgroepen en andere partijen.

 

Published On: september 19th, 2023 /

Recente berichten

Deelnemers vertellen over de onvergetelijke ‘Samen op Koers’ zeilreis

juni 27th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Deelnemers vertellen over de onvergetelijke ‘Samen op Koers’ zeilreis

Ieder jaar organiseert Stichting Jongeren en Kanker samen met Stichting Zeilschip Eendracht de zeilreis. Niet zomaar een zeilreis. Een onvergetelijk avontuur voor jonge mensen (18-40) die kanker hebben of hebben gehad. Voor de zevende keer ...

 • DJE leefstijl

Jouw manier van leven en kanker, wat is jouw ervaring?

juni 24th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Jouw manier van leven en kanker, wat is jouw ervaring?

Dinsdag 25 juni is de nieuwe NFK Doneer Je Ervaring-peiling ‘Jouw manier van leven en kanker, wat is jouw ervaring?’ gestart. De peiling geeft inzichten in de ervaringen van mensen met kanker en hun leefstijl. ...

 • Kite4Life Foundation

Kite4Life Foundation: vrijheid en hoop ervaren

juni 17th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Kite4Life Foundation: vrijheid en hoop ervaren

De mooie verhalen van onze samenwerkingspartners, die delen wij in deze serie partnerverhalen. Stuk voor stuk mooie organisaties en inspirerende personen die zich inzetten voor jonge mensen die kanker hebben of hebben gehad en hun ...