Blog van Barbara | Relaxweekend

Vrijdag 15 juni was het dan zo ver, tijd om naar het jaarlijkse Relax-weekend van Stichting Jongeren en kanker te gaan. Dit weekend speelt zich af in de mooie omgeving van Katwoude en Monnickendam. In de middag ben ik met vrijwilliger Jelmer langs te plaatselijke ondernemers gegaan die voor ons hadden voorzien van ontbijt, taart, smoothies, brood en andere lekkere dingen. Na deze lokale tour zijn we richting onze slaaplocatie ‘De Overlekerhoeve’ gegaan waar Vrijwilliger Rebecca, Emiel en onze fotografe Yvonne ons op stonden te wachten.

Nadat iedereen gearriveerd was op deze mooie boerderij, waarin je vanuit de eetzaal door het glas zo de koeienstal in kijkt, kwamen de vrijwilligers van ’world servants Monnickendam’ die ons elk jaar een heerlijke maaltijd voorschotelen. Dit jaar waren het Mexicaanse wraps en als dessert heerlijke warme appelcrumble taart met slagroom. Na het avond eten werd er gekletst, meegenomen spelletjes gedaan en andere deden een ommetje om naar de zonsondergang te kijken met kwakende kikkers op de achtergrond als avond muziek.

De volgende ochtend was er een vol programma! Na het heerlijke ontbijt met gekookte eitjes en smoothies was het tijd om gezamenlijk in het lokale busje naar ‘Stichting Huis aan het water’ te gaan. Deze locatie geeft je het gevoel van vakantie in eigen land, even helemaal weg! Daar aangekomen kregen we een heel warm welkom. Het is zo bijzonder deze vriendelijke vrijwilligers die zich belangeloos en zo vol liefde een heel weekend voor ons in zetten om ons heen te hebben.

Je kon in de ochtend kiezen uit twee onderdelen; de creatieve workshop waarin dit jaar exposities gemaakt werken doormiddel van drukwerk, of voor de Beauty & Balance workshop waarin je heerlijk kon genieten van diverse massages en make-up.

Het bijzondere aan dit weekend is dat je aan een half woord genoeg hebt. Je kunt echt je zelf zijn! Ben je moe dan ga je even een liggen, ben je overprikkeld dan zet je je koptelefoon op of duik je even je telefoon in zodat in je eigen bubbel bij kunt komen van alle indrukken. Een heerlijk vrij gevoel zonder oordelen.

Na de overheerlijke uitgebreide lunch kwamen er hele mooie en bijzondere auto’s voor rijden. Van snelle Porsche ’s tot hele klassieke Morgans. We hebben met deze 23 bijzondere auto’s een tour tocht gemaakt van Katwoude richting Purmerend. Maar dan niet over de snelweg, nee juist door alle kleinste straatjes die er maar te vinden waren. Samen wat gedronken op het Terras en een patatje eten was heel erg leuk! Het was een onvergetelijke tocht, even voelen dat je leeft!

In de avond stond er een heerlijke BBQ op ons te wachten samen met een huiskamer concert van Lenny Guijt. Er werd meegezongen en geklapt, het is zo bijzonder als iemand een warm hart aan ons wilt geven door samen te zingen. Na het huiskamer concert was het tijd om terug te gaan naar de Overlekerhoeve waar nog tot in de kleine uurtjes werd gelachen, gekeet, gezongen en spelletjes gespeeld. Het is zo fijn om leeftijdsgenoten te ontmoeten, die in hetzelfde schuitjevaren als jij. Er is altijd overlap en toch is iedereen uniek! Vaak heb je aan een paar woorden al genoeg. Dat is zo bijzonder. Niks geen zielige boel en treurige kankerkoppies bij elkaar, nee juist heel erg veel humor en tranen van het lachen, dat geeft zo veel energie en kracht.

De haan kraaide op zondagochtend alweer vroeg waardoor iedereen lekker op tijd aan het ontbijt zat. De laatste dag is alweer aangebroken. Nog eenmaal richting Huis aan het water voor een vaartocht. Je kon kiezen met een luxe boot naar Volendam, met een sloepje door Monnickendam, of met een RIB-boot knallen over het water en daarna nog even een zeiltje hijsen op een kleine zeilboot. Met varen krijg je het gevoel dat even alles van je schouders wordt geblazen. Heerlijk! Daarnaast zouden sommige bijna vrijwillig in het water springen om gered te worden door deze knappe redders in nood van de RIB-boot. Relax-weekend is misschien niet helemaal het juiste woord, maar je doet zoveel toffe dingen! WAUW!

Het was een onvergetelijk weekend, je bent gesloopt, maar ik heb kippenvel van alle positieve energie die door mijn lijf stroomt. Een weekend om nooit te vergeten, wie wil dat nou niet? De goody-bag na afloop herinnert mij er nog elke dag aan dit moment. Hier kan ik een heel jaar op teren.

Barbara van der Laan

Foto’s zijn gemaakt door Yvonne Janssen Fotografie