Het moment dat voor de eerste keer het woord “kanker” valt. Je leven staat plots stil, alles zal vanaf nu anders zijn. Het herstel is voor vele een moeizaam proces. Maar doorgaan is noodzakelijk. Wij staan voor kracht tijdens, en na de behandeling. Geen zielig gedoe. Maar de leukste club mensen waar je niet bij wilt horen.

‘Stichting Jongeren en Kanker’ (SJK) is er voor jongeren van 18 tot 40 jaar, die kanker hebben (gehad) en hun naasten. SJK organiseert evenementen, verzamelt informatie, komt op voor hun belangen en meer. Alles door, en voor onze doelgroep.

SJK is aangesloten bij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties en ontvangt subsidie vanuit de NFK/KWF, Roparun en donateurs om haar activiteiten voort te kunnen zetten. Wil jij ook een bijdrage leveren? Neem dan een kijkje op de ‘Sluit je aan’ pagina.

Bekijk de videopresentatie van Marijke Hendrikx, voormalig coördinator activiteitencommissie SJK, tijdens SPACE4AYA 2021.

Hier wordt ons bestaansrecht uitgelegd, wat wij allemaal hebben gedaan voor onze doelgroep en wat we nog gaan doen in de toekomst.

Activiteitencommissie

De leden van de activiteitencommissie zijn er voor jou! Zij bedenken en organiseren de leukste activiteiten. Je zult hen dan ook tegenkomen bij verschillende JK-events die op de JK-kalender staan.

Activiteitencommissie

Daan
Daan25 | Eindhoven
Een activiteit is geslaagd als… iedereen een leuke tijd heeft gehad. Als daarbij ook nog mooie gesprekken of vriendschappen ontstaan is een activiteit meer dan geslaagd.
Sophia
Sophia 30 | Balloo
Een activiteit is geslaagd als… deelnemers zich eindelijk niet meer een uitzondering voelen en (her)ontdekken dat ze zoveel meer zijn dan hun kanker. En ’tumorhumor’ is altijd een fijne bonus! 😉
Laurien
Laurien28 | Nieuwegein
Een activiteit is geslaagd als… iedereen zichzelf kan zijn en zich zonder veel woorden begrepen voelt.
Charissa
Charissa 31 | Veenendaal
Een activiteit is geslaagd als.. deelnemers een leuke tijd hebben en daarnaast ook ervaringen uitwisselen. Heel fijn als iemand dan ontdekt er erg veel aan te hebben.
Bart
Bart36 | Beerta
Een activiteit is geslaagd als…Er vanzelf contacten ontstaan en misschien zelfs wel vriendschappen.
Jasper
Jasper | Zandvoort
Een activiteit is geslaagd als…Er vanzelf contacten ontstaan en misschien zelfs wel vriendschappen.
Katelijne
Katelijne29 | Voorburg
Een activiteit is geslaagd als… iedereen het naar diens zin heeft, er gelachen wordt maar er ook ruime is voor serieuzere gesprekken.
Niels
Niels
Vera
Vera

Bestuur

Anneke Eikelenboom
Anneke EikelenboomVoorzitter & Portefeuillehouder Wetenschap
“Vanuit mijn achtergrond als researchverpleegkundige / studiecoördinator draag ik onderzoek een warm hart toe. Toen ik zelf kanker kreeg ontdekte ik dat er eigenlijk heel weinig onderzoek gedaan wordt bij jongvolwassenen met kanker (en de periode daarna). Best raar en zonde eigenlijk, want wij lopen tegen andere zaken aan dan oudere volwassenen met kanker. Vanuit SJK zet ik mij dus in om alles wat met wetenschap te maken heeft op de kaart te zetten zoals onderzoek en richtlijnen en denk ik mee met onderzoeksvoorstellen.”
Danny van Uem
Danny van UemPenningmeester
“Voor mij was een aantal jaar geleden het in contact komen met lotgenoten een onverwacht grote openbaring. Hoewel ik mijn kanker al weer een tijd geleden heb kunnen uitzwaaien, blijft het fijn om af en toe anderen te spreken die toch beter kunnen relateren aan wat je hebt meegemaakt. Als penningmeester probeer ik vooral op de achtergrond de randvoorwaarden te verzorgen zodat mijn medebestuurders zich zoveel mogelijk kunnen inzetten voor onze doelgroep.”
Marieke Jansen
Marieke JansenSecretaris & Portefeuillehouder Lotgenotencontact
Irene Zijp
Irene ZijpBelangenbehartiger externe betrekkingen