Het moment dat voor de eerste keer het woord “kanker” valt. Je leven staat plots stil, alles zal vanaf nu anders zijn. Het herstel is voor vele een moeizaam process. Maar doorgaan is noodzakelijk. Wij staan voor kracht tijdens, en na de behandeling. Geen zielig gedoe. Maar de leukste club mensen waar je niet bij wilt horen.

Stichting Jongeren en Kanker’ (SJK) is er voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar, die kanker hebben (gehad) en hun naasten. SJK organiseert evenementen, verzamelt informatie, brengt een magazine uit en meer. Alles door, en voor onze doelgroep.

SJK is aangesloten bij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties en ontvangt subsidie vanuit de NFK/KWF, Roparun en donateurs om haar activiteiten voort te kunnen zetten. Wil jij ook een bijdrage leveren? Neem dan een kijkje op de ‘Sluit je aan’ pagina.

Bekijk de videopresentatie van Marijke Hendrikx, coordinator activiteitencommissie SJK, tijdens SPACE4AYA 2021.

Hier wordt ons bestaansrecht uitgelegd, wat wij allemaal hebben gedaan voor onze doelgroep en wat we nog gaan doen in de toekomst.

Activiteitencommissie

Activiteitencommissie

Rachel
Rachel 22 | Vlaardingen
Een activiteit is geslaagd als…iedereen het naar zijn/haar zin heeft, er vriendschappen uit voort komen, er veel gekletst wordt en er veel gezelligheid is.
Marijke
Marijke 29 | Eindhoven
Een activiteit is geslaagd als…mensen zich veilig voelen om hun verhaal te delen en zich begrepen voelen door anderen. Dit is uniek voor lotgenotencontact.
Laurien
Laurien27 | Nieuwegein
Een activiteit is geslaagd als… iedereen zichzelf kan zijn en zich zonder veel woorden begrepen voelt.
Daan
Daan24 | Eindhoven
Een activiteit is geslaagd als… iedereen een leuke tijd heeft gehad. Als daarbij ook nog mooie gesprekken of vriendschappen ontstaan is een activiteit meer dan geslaagd.
Charissa
Charissa 30 | Veenendaal
Een activiteit is geslaagd als.. deelnemers een leuke tijd hebben en daarnaast ook ervaringen uitwisselen. Heel fijn als iemand dan ontdekt er erg veel aan te hebben.
Bart
Bart35 | Beerta
Een activiteit is geslaagd als…Er vanzelf contacten ontstaan en misschien zelfs wel vriendschappen.

Bestuur

Freek Klijzing
Freek KlijzingVoorzitter (open vacature)
“Voor mij komen bij mijn werkzaamheden als voorzitter van SJK twee zaken bij elkaar. Mijn ervaring met jongeren vanuit mijn onderwijsachtergrond en mijn eigen kanker verhaal. Ik krijg veel energie van deze leukste club die ik gebruik om te werken aan de belangrijkste zaken voor onze achterban: Belangenbehartiging, Informatievoorziening en lotgenotencontact. Het is mooi om te zien en te ervaren dat er terecht steeds meer aandacht komt voor jongeren met (en zonder) kanker. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.”
Ivana Radaković
Ivana RadakovićSecretaris
“Ik geloof in de kracht van jonge mensen. Je weet pas hoe sterk je bent, als sterk zijn de enige keuze is. Toen ik hoorde dat ik kanker had, stortte alles in. In die periode heb ik veel aan familie en vrienden gehad, maar ook aan organisaties en lotgenoten die ik niet kende. In mijn dagelijks leven werk ik bij een adviesbureau als projectmanager. De functie secretaris was daarmee een logische keuze.”
Danny van Uem
Danny van UemPenningmeester
“Voor mij was een aantal jaar geleden het in contact komen met lotgenoten een onverwacht grote openbaring. Hoewel ik mijn kanker al weer een tijd geleden heb kunnen uitzwaaien, blijft het fijn om af en toe anderen te spreken die toch beter kunnen relateren aan wat je hebt meegemaakt. Als penningmeester probeer ik vooral op de achtergrond de randvoorwaarden te verzorgen zodat mijn medebestuurders zich zoveel mogelijk kunnen inzetten voor onze doelgroep.”
Sophia Sleeman
Sophia SleemanPortefeuillehouder lotgenotencontact (open vacature)
“Tussen lotgenoten voelde ik me weer mezelf. Durfde ik weer doelen te stellen, mijn dromen na te jagen. Begon ik het vertrouwen in mijn lichaam en mijn kunnen terug te winnen. Om me heen zag ik allemaal prachtige, sterke jonge mensen met een verhaal. Ik voelde me ineens niet meer alleen.
Precies daarom begon ik ruim vijf jaar geleden met het organiseren van activiteiten voor jonge mensen met kanker. Naast mijn brede bestuursfunctie bij SJK ben ik ook actief binnen de organisatie van AYA-zorg.”
Anneke Eikelenboom
Anneke EikelenboomPortefeuillehouder Wetenschap
“Vanuit mijn achtergrond als researchverpleegkundige / studiecoördinator draag ik onderzoek een warm hart toe. Toen ik zelf kanker kreeg ontdekte ik dat er eigenlijk heel weinig onderzoek gedaan wordt bij jongvolwassenen met kanker (en de periode daarna). Best raar en zonde eigenlijk, want wij lopen tegen andere zaken aan dan oudere volwassenen met kanker. Vanuit SJK zet ik mij dus in om alles wat met wetenschap te maken heeft op de kaart te zetten zoals onderzoek en richtlijnen en denk ik mee met onderzoeksvoorstellen.”
Tijn van Kessel
Tijn van KesselPortefeuillehouder informatievoorziening (open vacature)
“Hoi, ik ben Tijn! Als kind heb ik twee keer te maken gekregen met kanker. Iets waar ik nog dagelijks aan denk en vooral van leer. Het leven is mooi en genieten doe ik elke dag. Vind het heel tof dat ik mijn creativiteit in heb kunnen inzetten voor SJK. Heb de nieuwe huisstijl en site ontwikkeld bijvoorbeeld. Door een nieuwe baan werd het iets te druk allemaal voor me maar heb een erg leuke tijd gehad! Wellicht ben jij mijn opvolger! Check snel de openstaande vacatures