Als je kanker krijgt, staat je wereld op z’n kop. Je hebt net de diagnose kanker gekregen en wilt weten hoe je alles goed met je werk kunt regelen. Kun je nog wel blijven werken nu je ziek bent en moet worden behandeld? Welke rechten heb je ten opzichte van je werkgever? Mag je werkgever je zomaar op straat zetten of zitten hier regels aan gebonden? En, hoe krijg je voldoende geld bij elkaar voor de komende periode? Dit is een greep uit de vragen die in de hoofden van kankerpatiënten rondzweven. Hartstikke logisch, want door jouw kanker ga je een onzekere periode tegemoet.

Werk: genoeg informatie voor mensen met kanker

Gelukkig hoef je niet lang op zoek om antwoorden te vinden op jouw vragen omtrent je kanker en je werk. Kanker.nl/jong heeft in samenwerking met SJK en verschillende andere organisaties namelijk alle informatie over werken met (en na) kanker gebundeld op hun website. Zo vind jij gemakkelijk en snel informatie over onderwerpen als:

  • Werken met of na kanker
  • Zelfstandige en kanker
  • Begeleiding en advies bij kanker en werk
  • Informatie voor werknemers
  • Informatie voor werkgevers
  • Fijne websites en tools voor meer informatie

Af en toe kan kanker heel eenzaam voelen. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Maak daarom zeker gebruik van alle informatie die op kanker.nl te vinden is over kanker en werk(en), zodat jij alles nog beter op een rijtje kunt zetten voor jezelf. 

Zorg voor duidelijkheid en rust bij jezelf
Door alles aangaande je kanker en werk goed uit te zoeken en duidelijke afspraken te maken met je werkgever(s)/opdrachtgever(s), creëer je rust voor jezelf. Dat is ontzettend belangrijk, want jouw focus moet vooral liggen bij je behandelingen. Die kosten al genoeg energie.

Zit je nog met vragen over dit onderwerp na het lezen van alle beschikbare informatie? Stel dan vooral je vragen aan de professionals bij Kanker.nl. Zij helpen je met alle liefde verder!

Published On: januari 5th, 2024 /

Recente berichten

  • Kite4Life Foundation

Kite4Life Foundation: vrijheid en hoop ervaren

juni 17th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Kite4Life Foundation: vrijheid en hoop ervaren

De mooie verhalen van onze samenwerkingspartners, die delen wij in deze serie partnerverhalen. Stuk voor stuk mooie organisaties en inspirerende personen die zich inzetten voor jonge mensen die kanker hebben of hebben gehad en hun ...

  • Themabijeenkomst ongewenst kinderloos na kanker

Themabijeenkomst ongewenst kinderloos na kanker 

mei 3rd, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Themabijeenkomst ongewenst kinderloos na kanker 

Wat als je een kinderwens hebt, maar je droom niet uitkomt? De diagnose kanker heeft veel gevolgen. Niet alleen tijdens het ziekteproces, maar ook daarna. Ongewenste kinderloosheid kan een van de langetermijngevolgen van kanker op ...

  • complementaire zorg bij kanker

Complementaire zorg bij kanker

april 8th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Complementaire zorg bij kanker

Tekst: Lisanne de Groot Dit artikel verscheen in het JK Magazine 2020. Maar wat ik kan zelf nog meer doen? ‘Hè?! Borstkanker? Ik ben 28 jaar oud. Ik leef gezond. Ik sport regelmatig. Ik eet ...