Dinsdag 25 juni is de nieuwe NFK Doneer Je Ervaring-peiling ‘Jouw manier van leven en kanker, wat is jouw ervaring?’ gestart. De peiling geeft inzichten in de ervaringen van mensen met kanker en hun leefstijl.

De vragenlijst is bedoeld voor alle mensen van 18 jaar en ouder die kanker hebben of hadden. 

Waar gaat deze vragenlijst over?

Er is steeds meer aandacht voor leefstijl bij kanker. Leefstijl is de manier waarop je leeft. Bijvoorbeeld hoe je eet, of je beweegt, of je rookt of alcohol drinkt, en hoe je slaapt en ontspant.

We willen graag weten of leefstijl door je zorgverlener(s) met jou besproken is. En zo ja, wanneer, met wie en heb je daar iets aan gehad? En heb je iets gedaan of veranderd aan je leefstijl tijdens de behandeling van kanker? Misschien moest dat vanwege kanker of de behandelingen, misschien wilde je het zelf.

We zijn benieuwd naar jouw mening en ervaring. 

Het invullen van de vragenlijst is geheel anoniem en duurt ongeveer 10 minuten.

Ga naar de vragenlijst:  https://nfk.survalyzer.eu/NFK_DJE_leefstijl_2024

Waarom deze vragenlijst?

Op dit moment hebben wij nog geen goed beeld van de ervaringen van mensen met kanker en hun leefstijl. Door jouw ervaringen te delen, wordt voor ons duidelijker wat er speelt. Wanneer nodig kunnen we meer aandacht vragen voor het onderwerp leefstijl bij kanker.

De vragenlijst staat open tot dinsdag 9 juli. De resultaten worden op 26 september gedeeld op nfk.nl en doneerjeervaring.nl.

Wie maakten de vragenlijst?

De vragenlijst is gemaakt door de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Stichting Jongeren en Kanker is hier ook bij aangesloten. Daarnaast dachten verschillende organisaties mee, waaronder KWF en IKNL.

Published On: juni 24th, 2024 /

Recente berichten

Deelnemers vertellen over de onvergetelijke ‘Samen op Koers’ zeilreis

juni 27th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Deelnemers vertellen over de onvergetelijke ‘Samen op Koers’ zeilreis

Ieder jaar organiseert Stichting Jongeren en Kanker samen met Stichting Zeilschip Eendracht de zeilreis. Niet zomaar een zeilreis. Een onvergetelijk avontuur voor jonge mensen (18-40) die kanker hebben of hebben gehad. Voor de zevende keer ...

  • DJE leefstijl

Jouw manier van leven en kanker, wat is jouw ervaring?

juni 24th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Jouw manier van leven en kanker, wat is jouw ervaring?

Dinsdag 25 juni is de nieuwe NFK Doneer Je Ervaring-peiling ‘Jouw manier van leven en kanker, wat is jouw ervaring?’ gestart. De peiling geeft inzichten in de ervaringen van mensen met kanker en hun leefstijl. ...

  • Kite4Life Foundation

Kite4Life Foundation: vrijheid en hoop ervaren

juni 17th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Kite4Life Foundation: vrijheid en hoop ervaren

De mooie verhalen van onze samenwerkingspartners, die delen wij in deze serie partnerverhalen. Stuk voor stuk mooie organisaties en inspirerende personen die zich inzetten voor jonge mensen die kanker hebben of hebben gehad en hun ...