Vandaag start Stichting Jongeren en Kanker samen met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties de Doneer Je Ervaring-peiling ‘Jouw behandeling tegen kanker, wat vind jij belangrijk?’.
Deze vragenlijst is bedoeld voor alle mensen van 18 jaar of ouder die kanker hebben of hadden.
Het maakt voor deze vragenlijst niet uit of je wel of (nog) geen behandeling hebt gehad.
Waar gaat deze vragenlijst over?
Deze vragenlijst gaat over behandelingen tegen kanker en wat voor jou belangrijk is als je een behandeling krijgt. Door een kankerbehandeling kan je vaak langer leven of genezen. Maar door een kankerbehandeling kan je ook lichamelijke of psychische klachten krijgen. Wil je die behandeling dan wel? Of juist niet? En waarom?
In deze vragenlijst gaan ook een paar vragen over de kosten van medicijnen tegen kanker voor de samenleving. Die kosten zijn vaak erg hoog. Daar heb je als patiënt geen invloed op. Toch is het belangrijk voor ons om te weten hoe jij tegen hoge kosten van kankermedicijnen aankijkt.
Het is voor ons belangrijk om te weten wat jouw mening en ervaring is. Fijn als je die wilt delen.
Het invullen van je naam is niet nodig, dus wij weten niet welke antwoorden van jou zijn. De vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.
Ga naar de vragenlijst https://nfk.survalyzer.eu/DJE_Meerwaarde_2024
De vragenlijst staat open tot dinsdag 5 november. De resultaten worden in februari gedeeld op onze website en doneerjeervaring.nl.
Waarom deze vragenlijst?
Voordat je een behandeling tegen kanker krijgt, beslissen verschillende organisaties over de beschikbaarheid van die behandeling in Nederland. Wij willen dat die organisaties weten wat patiënten belangrijk vinden als het om hun behandeling gaat. De uitkomsten van deze vragenlijst helpen daarbij. Wij laten de stem van patiënten horen als er beslissingen worden gemaakt over de beschikbaarheid van nieuwe kankerbehandelingen.
Wie maakten de vragenlijst?
De vragenlijst is gemaakt door de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Stichting Jongeren en Kanker is hier ook bij aangesloten.
Recente berichten
AYA’s uit Radboudumc gezocht!
📢 Oproep aan AYA's: Jouw ervaring telt! 🙌 Heb jij in de afgelopen 3 jaar minimaal 2 gesprekken gehad met een klinisch arbeidsgeneeskundige in het Radboudumc? En wil jij bijdragen aan beter begrip en verbetering ...
Ervaring van Jolien (37) | Uitgezaaide baarmoederhalskanker
‘Ik voel me door lotgenotencontact minder alleen en meer begrepen’, Jolien Moens …
Eerste resultaten van de FROSA-studie
Seks en vruchtbaarheid zijn vaak vergeten onderwerpen bij jongvolwassenen die kanker hebben (gehad) en meer onderzoek was hard nodig. Vandaar dat Dr. Vicky Lehmann de FROSA-studie heeft opgezet. FROSA staat voor Fertility, Romance, and Sex ...