Op 13 december opent NFK de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling “Iemand dicht bij je met kanker, hoe is of was dat voor jou?” De uitkomsten van deze vragenlijst helpen de kankerpatiëntenorganisaties nog beter op te komen voor de belangen van naasten van mensen met kanker. Stichting Jongeren en Kanker heeft meegedacht met de ontwikkeling van de vragenlijst en is zeer geïnteresseerd in de uitkomsten!
De vragenlijst is speciaal bedoeld voor naasten van mensen met kanker. Iedereen die een partner, ouder, kind, vriend(in) of andere naaste met kanker heeft of had kan de vragenlijst invullen. Ook nabestaanden van mensen met kanker.
Want als iemand kanker krijgt, dan krijgt zijn of haar omgeving daar ook mee te maken. Hoe ervaren mensen het om naaste te zijn van iemand met kanker, wat hebben zij zelf nodig en krijgen zij waar ze behoefte aan hebben? NFK hoort graag de ervaring van naasten. Ben of ken jij een naaste? Vul de vragenlijst dan in of stuur ‘m door. In de vragenlijst is het invullen van je naam niet nodig, dus NFK weet niet welke antwoorden je geeft. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.
Waarom deze vragenlijst?
De kankerpatiëntenorganisaties zijn er voor álle mensen die leven met kanker, dus ook voor naasten. Door beter te weten wat de behoeftes van naasten van mensen met kanker zijn, kunnen zij nog beter opkomen voor hun belangen.
De vragenlijst staat open tot 31 januari 2023.
De resultaten worden op 28 maart gedeeld op doneerjeervaring.nl en nfk.nl.
Initiatiefnemers
Deze vragenlijst is bedacht en ontwikkeld door de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).
Daarnaast hebben KWF, IKNL, HDI en Mantelzorg Nederland meegedacht.
Recente berichten
Eerste resultaten van de FROSA-studie
Seks en vruchtbaarheid zijn vaak vergeten onderwerpen bij jongvolwassenen die kanker hebben (gehad) en meer onderzoek was hard nodig. Vandaar dat Dr. Vicky Lehmann de FROSA-studie heeft opgezet. FROSA staat voor Fertility, Romance, and Sex ...
KWF investeert 6,7 miljoen euro in verbeteren zorg voor jongvolwassenen met kanker
Stap dichterbij betere overlevingskansen en levenskwaliteit 18-39 jarigen. Persbericht: 22 november 2024 Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 4000 jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 39 jaar de diagnose kanker. Een op de ...
AYA BijKanker project: Jouw gezondheid meer in eigen handen
Interview en tekst door Meike Hendriks Foto’s: Corina van den Hurk, AYA BijKanker project Voor jongvolwassenen (18-40 jaar) die de diagnose kanker krijgen verandert het leven in een oogwenk. Als gevolg van de behandeling moet ...