De spelers van FC Emmen zullen op zondag 26 februari om 14.30 uur tegen Go Ahead Eagles in een speciaal roze tenue spelen. Met de actie en de hashtag #CheckJeBallen willen FC Emmen en hoofdsponsor EasyToys aandacht vragen voor zaadbalkanker en zoveel mogelijk mannen aansporen zichzelf regelmatig te checken. 

De roze tenues zijn vanaf nu te koop via de website van tenuesponsor Mystery Voetbal Box. 

Veiling wedstrijdshirts

De unieke gedragen wedstrijdshirts worden vanaf het eerste fluitsignaal geveild via www.matchwornshirt.com. De volledige opbrengst van deze veiling gaat naar Stichting Zaadbalkanker. Ook gaat een deel van de opbrengst van de shirtverkoop naar Stichting Zaadbalkanker. 

“De liefde tussen EasyToys en FC Emmen is al jaren steady. Dat we goed samenwerken, is een feit. We vinden het daarnaast belangrijk samen ook een maatschappelijke impact te maken. Daarom maken we op de dag van de liefde het nieuws bekend dat we de handen ineen slaan om geld in te zamelen voor dit belangrijke doel”, aldus CEO Eric Idema van EQOM Group, het moederbedrijf van EasyToys. 

Over zaadbalkanker

Zaadbalkanker is de meest voorkomende kankersoort bij mannen tussen 15 en 40 jaar. Het wordt ongeveer 800 keer per jaar vastgesteld. Mannen die er snel bij zijn, hebben een overlevingskans van meer dan 95%. Daarom is het belangrijk dat mannen zichzelf regelmatig checken. Meer informatie staat op www.checkjeballen.nl. 

Profvoetballers zoals Sébastian Haller (Borussia Dortmund, ex-Ajax en FC Utrecht), Timo Baumgartl (Union Berlin, ex-PSV) en Jean-Paul Boëtius (Hertha BSC, ex-Feyenoord) hebben in het nabije verleden ook te maken gehad met deze ziekte. 

Ivo Struik, directeur van Stichting Zaadbalkanker: “We vinden het fantastisch en uniek dat FC Emmen en EasyToys zich hiervoor willen inspannen en voetbalfans erop wijzen dat ook mannen een maandelijkse check moeten doen – van hun ballen. Er zijn afgelopen jaar al veel bekende voetballers gediagnostiseerd met teelbalkanker waardoor er een verhoogde aandacht is bij voetballers en voetbalclubs. En terecht. Check-Je-Ballen, dus!”

Published On: februari 16th, 2023 /

Recente berichten

  • complementaire zorg bij kanker

Complementaire zorg bij kanker

april 8th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Complementaire zorg bij kanker

Tekst: Lisanne de Groot Dit artikel verscheen in het JK Magazine 2020. Maar wat ik kan zelf nog meer doen? ‘Hè?! Borstkanker? Ik ben 28 jaar oud. Ik leef gezond. Ik sport regelmatig. Ik eet ...

Innovatief onderzoek naar kankergerelateerde vermoeidheid bij jonge mensen met kanker

april 5th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Innovatief onderzoek naar kankergerelateerde vermoeidheid bij jonge mensen met kanker

Health-Holland financiert innovatief onderzoek naar kankergerelateerde vermoeidheid bij jonge mensen met kanker Kankergerelateerde vermoeidheid is een ernstig probleem waar veel jonge mensen met kanker mee te maken krijgen. De vermoeidheid die optreedt als gevolg van kanker ...

  • Onderzoek waardevolle wilsverklaringen

Onderzoek Waardevolle Wilsverklaringen

maart 19th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Onderzoek Waardevolle Wilsverklaringen

Onderzoekers van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg (EPZ) in het LUMC in Leiden doen onderzoek naar waardevolle wilsverklaringen. Het onderzoek is gefinancierd door de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Denk je wel eens na over ...