De spelers van FC Emmen zullen op zondag 26 februari om 14.30 uur tegen Go Ahead Eagles in een speciaal roze tenue spelen. Met de actie en de hashtag #CheckJeBallen willen FC Emmen en hoofdsponsor EasyToys aandacht vragen voor zaadbalkanker en zoveel mogelijk mannen aansporen zichzelf regelmatig te checken. 

De roze tenues zijn vanaf nu te koop via de website van tenuesponsor Mystery Voetbal Box. 

Veiling wedstrijdshirts

De unieke gedragen wedstrijdshirts worden vanaf het eerste fluitsignaal geveild via www.matchwornshirt.com. De volledige opbrengst van deze veiling gaat naar Stichting Zaadbalkanker. Ook gaat een deel van de opbrengst van de shirtverkoop naar Stichting Zaadbalkanker. 

“De liefde tussen EasyToys en FC Emmen is al jaren steady. Dat we goed samenwerken, is een feit. We vinden het daarnaast belangrijk samen ook een maatschappelijke impact te maken. Daarom maken we op de dag van de liefde het nieuws bekend dat we de handen ineen slaan om geld in te zamelen voor dit belangrijke doel”, aldus CEO Eric Idema van EQOM Group, het moederbedrijf van EasyToys. 

Over zaadbalkanker

Zaadbalkanker is de meest voorkomende kankersoort bij mannen tussen 15 en 40 jaar. Het wordt ongeveer 800 keer per jaar vastgesteld. Mannen die er snel bij zijn, hebben een overlevingskans van meer dan 95%. Daarom is het belangrijk dat mannen zichzelf regelmatig checken. Meer informatie staat op www.checkjeballen.nl. 

Profvoetballers zoals Sébastian Haller (Borussia Dortmund, ex-Ajax en FC Utrecht), Timo Baumgartl (Union Berlin, ex-PSV) en Jean-Paul Boëtius (Hertha BSC, ex-Feyenoord) hebben in het nabije verleden ook te maken gehad met deze ziekte. 

Ivo Struik, directeur van Stichting Zaadbalkanker: “We vinden het fantastisch en uniek dat FC Emmen en EasyToys zich hiervoor willen inspannen en voetbalfans erop wijzen dat ook mannen een maandelijkse check moeten doen – van hun ballen. Er zijn afgelopen jaar al veel bekende voetballers gediagnostiseerd met teelbalkanker waardoor er een verhoogde aandacht is bij voetballers en voetbalclubs. En terecht. Check-Je-Ballen, dus!”

Published On: februari 16th, 2023 /

Recente berichten

Week van de Zeldzame Kankers

maart 6th, 2023|Reacties uitgeschakeld voor Week van de Zeldzame Kankers

Vandaag begint de Week van de Zeldzame Kankers, waarin de vraag centraal staat: Wat doe jij om de overlevingskans en/of kwaliteit van leven met mensen met een zeldzame kanker te vergroten? Het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers ...

Podcast: De Bespreekkamer

februari 28th, 2023|Reacties uitgeschakeld voor Podcast: De Bespreekkamer

In de podcast De Bespreekkamer onderzoekt journaliste Daan Borrel de invloed van kanker op seksualiteit en intimiteit bij jonge mensen met kanker omdat deze onderwerpen in de spreekkamer lang niet altijd aan bod komen. Dat heeft grote ...

  • check je ballen, stichting zaadbalkanker

FC Emmen en EasyToys in het roze tegen zaadbalkanker

februari 16th, 2023|Reacties uitgeschakeld voor FC Emmen en EasyToys in het roze tegen zaadbalkanker

De spelers van FC Emmen zullen op zondag 26 februari om 14.30 uur tegen Go Ahead Eagles in een speciaal roze tenue spelen. Met de actie en de hashtag #CheckJeBallen willen FC Emmen en hoofdsponsor ...