Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Je bent volop bezig met LEVEN en plotseling trekt de ziekte kanker aan de handrem. Alles staat op zijn kop, je komt in een achtbaan terecht en er is nauwelijks tijd voor contact met jezelf.

Het leven weer oppakken is lang niet altijd makkelijk. Je omgeving leeft in sneltreinvaart door, terwijl jij in het boemeltreintje zit, vaak omringd door patiënten die ouder zijn dan jij.

‘De retraite van Kairos bij Kanker heeft mij laten inzien hoe fijn het is om echt aandacht voor jezelf te hebben. Je hoeft jezelf niet beter of stoerder voor te doen dan je bent. Door de activiteiten, rust, contact met lotgenoten en de prachtige omgeving sta ik minder gehaast in het leven en wil ik de aandacht voor mezelf proberen vast te houden.’
quote van een deelnemer

Vragen als ‘wat is er nou echt belangrijk in mijn leven?’ en ‘wie ben ik nu, na alles wat ik heb meegemaakt?’ kunnen je sterk bezighouden. Ook lichamelijke en mentale problemen als pijn, vermoeidheid, stress, angst en zorgen over je toekomst, kunnen je dwars zitten. Dan kan het helpen om een paar dagen ruimte te nemen voor jezelf en stil te staan bij wat jij op dit moment van je leven nodig hebt.

Programma

De vierdaagse retraite is vormgegeven vanuit rust, ruimte en verstilling.

In een groep met andere jonge mensen kan je de ruimte nemen om te ontdekken wat op dit moment jouw aandacht vraagt en te ervaren wie je werkelijk bent. Dat je meer bent en mag zijn dan de ziekte die mogelijk al een tijdlang de hoofdrol in je leven speelt.

Iedere dag heeft een vast ritme waarin er gezamenlijke momenten zijn van aandachtoefeningen en uitwisseling, afgewisseld met periodes van stilte en op jezelf zijn.

Binnen de gezamenlijke momenten doen we onder andere meditaties, aandachtig bewegen/yoga, schrijfoefeningen en creatieve expressie. In het uitwisselen van onze ervaringen beoefenen wij het aandachtig luisteren naar onszelf en elkaar. Erkenning en herkenning.

Buiten de momenten van samenzijn ben je op jezelf en is stilte de leidraad. De stilte is helpend om bij jezelf te blijven en te rusten.

De kracht van rust en stilte waarin ik mijzelf hervind

Zowel de ontmoeting met anderen als de stille ruimte voor jouzelf, creëert een heilzame ruimte waarin je contact maakt met wat in jou leeft en ontvangen wil worden. Je wordt als het ware telkens uitgenodigd een ‘thuis’ te zijn voor jezelf.

Tijdens de dagen heb je ook een persoonlijk gesprek met de begeleider.
In het programma is er voldoende ruimte voor eigen tijd om bijvoorbeeld te rusten, een plekje in de tuin of het atelier op te zoeken, deel te nemen aan een stille wandeling of gemasseerd te worden.

Lees meer over her programma, de accommodatie en de mogelijkheid tot aanmelden op www.kairosbijkanker.nl

Jouw ‘Jong en Kanker’ activiteit ook op deze kalender plaatsen?

Voor IPSO centra:
Vul onderstaand format in en stuur deze naar jouw regio contactcentrum. Het regio contactcentrum controleert of het format volledig is ingevuld en of er al een activiteit is in de regio op dat moment. Als alles klopt, stuurt het regio contactcentrum het ingevulde format naar de JK-kalender.

Heb je IPSO gerelateerde vragen? Dan kun je contact opnemen met Jolanda via jolandarubens@ipso.nl.
Voor kalender of Jong en Kanker project gerelateerde vragen kun je mailen naar rebecca@jongerenenkanker.nl.

Voor andere organiserende partijen:
Vul onderstaand format in en stuur deze naar de JK-kalender via een mail naar kalender@jongerenenkanker.nl.

Format JK-Kalender.