Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Je bent volop bezig met LEVEN en plotseling trekt de ziekte kanker aan de handrem. Alles staat op zijn kop, je komt in een achtbaan terecht en er is nauwelijks tijd voor contact met jezelf.

Het leven weer oppakken is lang niet altijd makkelijk. Je omgeving leeft in sneltreinvaart door, terwijl jij in het boemeltreintje zit, vaak omringd door patiënten die ouder zijn dan jij.

‘De Hof van Kairos is voor mij als een bijzonder en verborgen treinstationnetje waar je de kans krijgt om even uit te stappen en écht de tijd te nemen om adem te halen, te voelen en stil te staan.’
quote van bezoeker

Vragen als ‘wat is er nou echt belangrijk in mijn leven?’ en ‘wie ben ik nu, na alles wat ik heb meegemaakt?’ kunnen je sterk bezighouden. Ook lichamelijke en mentale problemen als pijn, vermoeidheid, stress, angst en zorgen over je toekomst, kunnen je dwars zitten. Dan kan het helpen om een paar dagen ruimte te nemen voor jezelf en stil te staan bij wat jij op dit moment van je leven nodig hebt.

Programma

De retraite heeft een (4-daags)basisprogramma. Je krijgt de tijd om letterlijk en figuurlijk stil te staan bij wat kanker in jouw leven betekent. In een groep met andere jonge mensen, maak je actief ruimte voor wie je nog méér bent dan alleen je ziekte, en onderzoek je wat je nodig hebt om je leven weer vorm te geven.

We besteden tijd aan aandachtoefeningen en meditaties In het programma is er eigen ruimte, waarin je deel kunt nemen aan een stille wandeling en gemasseerd kunt worden.

Stilte is de leidraad en daarnaast zijn er een aantal momenten van uitwisseling.

Je verblijft in een mooi verzorgde, eigen kamer. Daarnaast kun je gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes van de Hof van Kairos, waaronder het atelier met een houtkachel en uitzicht op de velden.

Prijzen

Voor de retraite betaal je naar draagkracht.

Er zijn verschillende tarieven:

  • €200
  • €300
  • €400

Deze prijzen zijn inclusief verblijf op een 1-persoons kamer, programma en lekkere vegetarische maaltijden waarin rekening wordt gehouden met eventuele dieetwensen.

De retraites worden financieel ondersteund door Stichting Roparun Het kostendekkende tarief van de retraites is € 480. De retraites voor jong volwassenen/AYA’s worden ruimer gesponsord om alle jong volwassenen de gelegenheid te geven aan de retraite deel te nemen. Mocht je echter in de gelegenheid zijn het kostendekkende tarief te betalen, dan wordt je daar van harte toe uitgenodigd.

Tijdens je verblijf kun je gemasseerd worden. Er worden twee soorten massages aangeboden: een haptonomische en een voetreflexmassage.

Voor de massages betaal je apart. Deze kosten € 65 en worden (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering.

Begeleiders

Greta Antuma is mindfulnesstrainer en geeft trainingen en meditaties aan medewerkers in het UMCG waar zij werkzaam is. Zij organiseert en leidt spiegelbijeenkomsten in de gezondheidszorg waarin patiënten hun ervaringen aan zorgverleners vertellen, wat leidt tot openheid, vertrouwen en leren van elkaars perspectieven. Haar eigen ervaringen met kanker brachten haar in aanraking met zen meditatie wat zij geruime tijd beoefent. Een levenshouding die haar leven verrijkt, inspireert en ondersteunt om volledig aanwezig te kunnen zijn bij wat er ook is.

‘Leven met wat zich aandient en dit met moed, zachtheid en vertrouwen tegemoet te treden.’

Aanmelden

Wanneer je meer informatie wilt en/of je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar welkom@stichtinghofvankairos.nl.
Er wordt dan telefonisch contact met je opgenomen door één van de begeleiders.

Jouw ‘Jong en Kanker’ activiteit ook op deze kalender plaatsen?

Voor IPSO centra:
Vul onderstaand format in en stuur deze naar jouw regio contactcentrum. Het regio contactcentrum controleert of het format volledig is ingevuld en of er al een activiteit is in de regio op dat moment. Als alles klopt, stuurt het regio contactcentrum het ingevulde format naar de JK-kalender.

Heb je IPSO gerelateerde vragen? Dan kun je contact opnemen met Jolanda via jolandarubens@ipso.nl.
Voor kalender of Jong en Kanker project gerelateerde vragen kun je mailen naar rebecca@jongerenenkanker.nl.

Voor andere organiserende partijen:
Vul onderstaand format in en stuur deze naar de JK-kalender via een mail naar kalender@jongerenenkanker.nl.

Format JK-Kalender.