Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Voor gezinnen met thuiswonende kinderen

Ouders van minderjarige kinderen vragen zich vaak af wat ze wel en niet met de kinderen kunnen of moeten bespreken na de diagnose kanker. De meeste ouders willen graag weten hoe zij hun kinderen het beste in deze moeilijke periode kunnen begeleiden. U staat als ouder(s) zelf ook voor extra taken, zoals het volgen van behandeltrajecten en het omgaan met de gevolgen ervan, het organiseren van het huishouden en het omgaan met reacties uit uw omgeving. Tijdens de themabijeenkomsten wordt informatie gegeven over wat helpt om goed met de situatie om te gaan en is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Tijdens de bijeenkomsten wordt stilgestaan bij een specifiek thema: communicatie in het gezin, omgaan met emoties en opvoeding. Ook reacties en behoeften van de kinderen, passend bij hun ontwikkeling, komen aan de orde. Deze thema’s kunnen mogelijk vragen bij u oproepen die u tijdens de bijeenkomst kunt bespreken en delen met andere ouders onder begeleiding van twee (kinder)psychologen. De themabijeenkomsten bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Utrecht, waar onderzoek wordt gedaan naar kanker in het gezin en waar een boekje wordt ontwikkeld voor gezinnen.

De reeks van november start de 11e, daarna is er nog een bijeenkomst op 28 en 25 november.

Mensen die aan deze ondersteuningsbijeenkomsten willen deelnemen of een afspraak willen maken voor het telefonisch spreekuur, kunnen zich aanmelden bij het Ingeborg Douwes Centrum, per e-mail ingeborgdouwescentrum@olvg.nl of telefonisch: 020 – 480 75 80.

Jouw ‘Jong en Kanker’ activiteit ook op deze kalender plaatsen?

Voor IPSO centra:
Vul onderstaand format in en stuur deze naar jouw regio contactcentrum. Het regio contactcentrum controleert of het format volledig is ingevuld en of er al een activiteit is in de regio op dat moment. Als alles klopt, stuurt het regio contactcentrum het ingevulde format naar de JK-kalender.

Heb je IPSO gerelateerde vragen? Dan kun je contact opnemen met Jolanda via jolandarubens@ipso.nl.
Voor kalender of Jong en Kanker project gerelateerde vragen kun je mailen naar rebecca@jongerenenkanker.nl.

Voor andere organiserende partijen:
Vul onderstaand format in en stuur deze naar de JK-kalender via een mail naar kalender@jongerenenkanker.nl.

Format JK-Kalender.