Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In de negende editie van het Borstkankersymposium volop aandacht voor de gevolgen van borstkanker op jonge vrouwen en mannen. Dit jaar hebben we een aparte workshop voor AYA’s. Marloes van Dongen deelt inzichten over wat borstkanker betekent voor jonge individuen, met focus op de medische aspecten en specifieke gevolgen voor AYA’s.  Zij praat over diagnostiek, behandelingsopties al dan niet in studieverband en mogelijke bijwerkingen die relevant zijn voor deze specifieke leeftijdsgroep. Tijdens deze workshop laat verpleegkundig specialist Kim Messelink zien wat de gevolgen zijn van het op jonge leeftijd kanker krijgen voor de persoon zelf en haar/ zijn omgeving. De nadruk in deze workshop zal liggen hoe leeftijdsspecifieke zorgbehoeften bespreekbaar gemaakt worden en de begeleiding daarin. Hierbij wordt aandacht besteed aan persoonlijke behoeften, emotioneel welzijn en het belang van een holistische benadering van zorg. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen en om ervaringen te delen. Door de combinatie van medische expertise en de menselijke kant van de zorg, beoogt deze workshop een ondersteunende en informatieve ruimte te creëren voor AYA’s.

Naast deze workshop zijn er meerdere workshops die interessant zijn voor de jongere patiënt, zoals het gezin, kanker en werk of een speciale workshop voor partners. Tijdens de daar voor ingerichte pauzes kunnen de AYA’s in gesprek met speciale re-integratiebureaus die heel graag advies geven. ook is onze besloten facebookgroep Kanker en Werk aanwezig om vragen te beantwoorden.

Alles op een rijtje

Datum: 16 maart 2024

Tijd:  10.30 – 17.15

Locatie: Landgoed Zonheuvel in Doorn

Doelgroep: Jonge mensen die zelf leven met of na kanker tussen de 16-40 jaar en of hun naasten.

Kosten: 25,00

Aanmelden: https://jijspeeltdehoofdrol.nl/borstkankersymposium-2024/

Jouw ‘Jong en Kanker’ activiteit ook op deze kalender plaatsen?

Voor IPSO centra:
Vul onderstaand format in en stuur deze naar jouw regio contactcentrum. Het regio contactcentrum controleert of het format volledig is ingevuld en of er al een activiteit is in de regio op dat moment. Als alles klopt, stuurt het regio contactcentrum het ingevulde format naar de JK-kalender.

Heb je IPSO gerelateerde vragen? Dan kun je contact opnemen met Jolanda via jolandarubens@ipso.nl.
Voor kalender of Jong en Kanker project gerelateerde vragen kun je mailen naar rebecca@jongerenenkanker.nl.

Voor andere organiserende partijen:
Vul onderstaand format in en stuur deze naar de JK-kalender via een mail naar kalender@jongerenenkanker.nl.

Format JK-Kalender.