Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Kom & Connect in Friesland

Op 11 april organiseert kanker.nl vanwege haar 10 jarig bestaan een meet & greet voor jonge mensen met kanker in Friesland bij De Skulp.
Wanneer je op jonge leeftijd kanker krijgt, loop je tegen hele andere dingen aan dan oudere mensen met kanker. Kan je bijvoorbeeld je studie nog afmaken of wat als je op het punt staat een gezin te stichten? Contact met andere jonge mensen (18 – 40 jaar) die kanker hebben (gehad) kan heel steunend (en gezellig!) zijn.

Daarom is De Skulp onlangs gestart met ‘Jong & Kanker’ bijeenkomsten in Friesland. Heb jij goede ideeën en wil je meehelpen om een mooi netwerk met lotgenoten op te bouwen? Kom & Connect op 11 april om hier een start mee te maken!
Op dinsdag 11 april nodigen we jullie uit om elkaar te leren kennen en samen te kijken wat er nodig is voor jonge mensen met kanker die in regio Friesland wonen. Hoe kan je elkaar helpen? Wat heeft jou geholpen en gun jij iemand anders in dezelfde leeftijd en situatie? Behalve dat we met elkaar in gesprek gaan, is er natuurlijk ook tijd voor een lekkere borrel!

Sophia Sleeman, 29 jaar en werkzaam voor Stichting Jongeren en Kanker: “Toen ik kanker kreeg had ik behoefte om met andere jonge mensen in contact te komen. Zij begrijpen precies wat je meemaakt en nodig hebt. Ik ben 11 april daarom ook aanwezig in Leeuwarden om met jullie te kijken wat we met elkaar kunnen opzetten in regio Friesland, en te proosten op het leven! Kom je ook?”

Meld je hier aan

Algemene info bijeenkomsten 10-jarig bestaan kanker.nl

Kanker.nl bestaat 10 jaar en grijpt de gelegenheid aan om vooruit te kijken naar de komende 10 jaar. Want we willen ook in de toekomst houvast blijven bieden aan mensen die te maken krijgen met kanker.

Het aantal mensen met kanker blijft groeien, terwijl de zorg krimpt. Dit betekent dat de patiënt meer zelf moet gaan doen. Ook onderlinge steun zal belangrijker worden. Maar hoe? Wat heb je nodig om zelfredzaam te zijn? In dit jubileumjaar gaan we op zoek naar oplossingen, door met veel mensen in gesprek te gaan.

10 bijeenkomsten in het hele land

Tijdens bijeenkomsten verspreid over het land onderzoeken we welke hulp mensen elkaar kunnen bieden en hoe we dit kunnen organiseren. Wat kunnen vrienden en buren betekenen? Welke tips hebben lotgenoten? Waar vind je praktische hulp? Hoe schakel je een netwerk in? De bijeenkomst op 11 april is gericht op het thema jong en kanker

De jubileumkoffer

Er reist een speciale jubileumkoffer met ons mee. In deze koffer verzamelen we alle ideeën. Jouw ideeën! Op 15 juni overhandigen we deze koffer aan belangrijke vertegenwoordigers van de overheid en zorg. Zo weten zij wat er speelt bij de mensen om wie het gaat en kan kanker.nl samen met hen aan de slag!

Kom en denk mee!

In maart, april en mei zijn we te gast in IPSO centra. Kom ook. Kom vertellen over de hulp die je nodig had, maar niet kon vinden. Over dingen die je eerder had willen weten en die je nu wilt delen met anderen. Jouw ervaringen zijn waardevol voor toekomstige patiënten! Want als (ex-)patiënt, naaste, nabestaande of zorgverlener heb je een schat aan kennis en ervaring.

Meld je hier aan

Jouw ‘Jong en Kanker’ activiteit ook op deze kalender plaatsen?

Voor IPSO centra:
Vul onderstaand format in en stuur deze naar jouw regio contactcentrum. Het regio contactcentrum controleert of het format volledig is ingevuld en of er al een activiteit is in de regio op dat moment. Als alles klopt, stuurt het regio contactcentrum het ingevulde format naar de JK-kalender.

Heb je IPSO gerelateerde vragen? Dan kun je contact opnemen met Jolanda via jolandarubens@ipso.nl.
Voor kalender of Jong en Kanker project gerelateerde vragen kun je mailen naar rebecca@jongerenenkanker.nl.

Voor andere organiserende partijen:
Vul onderstaand format in en stuur deze naar de JK-kalender via een mail naar kalender@jongerenenkanker.nl.

Format JK-Kalender.