Update oktober 2023: op dit moment zijn er maar liefst 1147 jonge mensen tussen de 16 en 40 jaar te vinden in de Lotgenotenzoeker! Contact leggen met een van hen? Probeer het direct via deze link!

“Eindelijk vond ik iemand in een soortgelijke situatie! Het gesprek voelt zo fijn, we hebben aan een woord genoeg. Wat een ontlading dat ik gewoon mijzelf kan zijn.”

Herkenning vinden bij een lotgenoot die hetzelfde meemaakt kan heel fijn zijn. Vanaf deze week kun je met de Lotgenotenzoeker van kanker.nl gericht zoeken naar zo’n lotgenoot. Dit kan iemand zijn die dezelfde behandeling heeft ondergaan als jij, of die tegen dezelfde problemen aanloopt. Ook kun je filteren op regio of leeftijd, zodat je kunt zoeken naar iemand van jouw leeftijd en in de buurt.

Hoe werkt het?
Om de Lotgenotenzoeker te gebruiken, log je in met je kanker.nl account. Deze maak je binnen twee minuten aan. Daarna vul je in je profiel in wat je kwijt wil over jezelf. Om met een lotgenoot in contact te komen, moet de ander jou natuurlijk ook makkelijk kunnen vinden. Je kunt dit doen met een anonieme gebruikersnaam. Wel zo veilig. 

Het zoeken kan beginnen! Vink de filters aan die voor jou belangrijk zijn. Je ziet nu lotgenoten op het scherm. Door te klikken op hun profielkaartjes kom je meer over ze te weten. Een rood vinkje in het profiel betekent dat iemand (nog) niet openstaat voor contact. Staat er een groen vinkje bij? Dan kun je direct een privé-berichtje sturen. Simpel en vrijblijvend, op het moment dat jíj dat wil. 

 In 3 stappen naar jouw lotgenoot:

Waarom de lotgenotenzoeker?

Kankerpatiëntenorganisaties zoals Stichting Jongeren en Kanker krijgen vaak de vraag: kennen jullie iemand die in dezelfde situatie zit als ik? Het verzamelen en koppelen van al deze mensen is een uitdagende en tijdrovende klus. Ook zijn mensen op die manier afhankelijk van een tussenpersoon bij het vinden van een lotgenoot. Niet iedereen vindt die route prettig, of het duurt te lang. Dat moest makkelijker! Daarom ontwikkelde kanker.nl samen met o.a. Stichting Olijf, Patiëntenvereniging HOOFD-HALS, Stichting Jongeren en Kanker, Patiëntenplatform Zeldzame Kankers, Stichting Zaadbalkanker, Living With Hope en Leven Met Blaas- of Nierkanker de ‘Lotgenotenzoeker’. 

Een digitale tool om zelf, op een veilige én vrijblijvende manier, in contact te komen met een lotgenoot. 

Stichting Jongeren en Kanker (SJK) is ontzettend trots op de mooie samenwerking met kanker.nl. Met de gezamenlijke ontwikkeling van de Lotgenotenzoeker hopen we dat (jonge) mensen die leven met of na kanker en hun naasten elkaar nog sneller, beter en makkelijker kunnen vinden om ervaringen uit te wisselen. SJK is mede- initiatiefnemer geweest van dit project, waarin wordt samengewerkt met o.a. Stichting Olijf, Patiëntenvereniging HOOFD-HALS, Patiëntenplatform Zeldzame Kankers, Stichting Zaadbalkanker, Living With Hope en Leven Met Blaas- of Nierkanker.

De Lotgenotenzoeker is er voor je als je kanker hebt (gehad). Maar ook naasten en nabestaanden kunnen er zoeken naar een lotgenoot. Ontdek het zelf: kanker.nl/lotgenotenzoeker

Wil je meer weten over de Lotgenotenzoeker? Lees de veelgestelde vragen op kanker.nl/lotgenotenzoeker-faq.

Published On: juni 8th, 2023 /

Recente berichten

  • kanker en verzekeren

Kanker en verzekeren

januari 5th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Kanker en verzekeren

Heb jij kanker (gehad)? Het is dan belangrijk om te weten dat kanker een grote rol kan spelen als jij je wilt verzekeren. Bij diverse verzekeringsvormen is het namelijk soms niet eens mogelijk om (binnen ...

Kanker en werk

januari 5th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Kanker en werk

Als je kanker krijgt, staat je wereld op z’n kop. Je hebt net de diagnose kanker gekregen en wilt weten hoe je alles goed met je werk kunt regelen. Kun je nog wel blijven werken ...

Kanker en seks

januari 5th, 2024|Reacties uitgeschakeld voor Kanker en seks

Kanker heeft invloed op de seksualiteit en intimiteit binnen jouw relatie. Er verandert veel, voor zowel jou als je partner. Jullie levens veranderen enorm vanaf het moment dat jij hoort dat je kanker hebt. Dit ...